F.A.Q.

Duik in een zee van antwoorden op BoatworldXL’s FAQ-pagina, waar we al jouw brandende vragen over watersport beantwoorden! Van slim bootonderhoud tot essentiële veiligheidstips en top-notch uitrusting, wij hebben het allemaal voor je klaarstaan.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem vrijblijvend contact met ons op:
CONTACT

Onderhoud

Opslag en Winterklaar maken

Het winterklaar maken van je sloep of tender is essentieel voor het behoud van de boot. Begin met het grondig reinigen van de boot om vuil en zoutresten te verwijderen. Verwijder de batterij en bewaar deze op een droge, koele plek, terwijl je alle vloeistoffen, zoals brandstof en olie, leegmaakt of bijvult om condensatie te voorkomen. Bescherm de motor door deze te spoelen met zoet water en antivries toe te voegen. Zorg ervoor dat de boot afgedekt is om bescherming te bieden tegen de elementen.

Antifouling

Antifouling is een effectieve manier om aangroei op boten te voorkomen, maar voor sloepen die regelmatig uit het water worden gehaald, is het niet altijd noodzakelijk. Bij BoatworldXL begrijpen we dat sloepen die jaarlijks uit het water worden gehaald en afgespoten, minder gevoelig zijn voor aangroei. Onze schoonmaakmiddelen zijn speciaal ontworpen om aangroei gemakkelijk te verwijderen, waardoor het gebruik van antifouling niet altijd essentieel is voor deze boten. Ontdek onze schoonmaakmogelijkheden en hoe wij je kunnen helpen bij het onderhoud van jouw sloep. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden bij BoatworldXL.

20 uren beurt

Een 20-uren beurt voor een Suzuki buitenboordmotor verwijst naar een periodiek onderhoud dat wordt aanbevolen na ongeveer 20 draaiuren van de motor. Tijdens deze service wordt de motor gecontroleerd op eventuele problemen, worden olie en oliefilter ververst, worden alle vloeistofniveaus gecontroleerd en aangevuld indien nodig, en worden andere vitale onderdelen geïnspecteerd en gesmeerd.

Dit soort onderhoud is cruciaal om ervoor te zorgen dat de motor soepel blijft draaien, de prestaties behouden blijven en mogelijke problemen vroegtijdig worden opgemerkt voordat ze ernstig worden. Het helpt ook om de levensduur van de motor te verlengen en zorgt ervoor dat je veilig kunt blijven varen. Het precieze onderhoudsschema kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de aanbevelingen van de fabrikant.

Aankoopadvies

Boot en buitenboordmotor slot

Bescherm je boot en buitenboordmotor met de hoogwaardige sloten van Lockk, verkrijgbaar bij ons als erkende dealer. Onze bootsloten, verkrijgbaar voor €130, en buitenboordmotorsloten voor slechts €115, zijn allemaal SCM-gekeurd, wat garant staat voor veiligheid en kwaliteit. Met deze sloten bieden we gemoedsrust aan bootbezitters, omdat ze een solide barrière vormen tegen diefstal. Investeer in de bescherming van je waardevolle bezittingen op het water met de betrouwbare sloten van Lockk, verkrijgbaar bij ons.

Hoeveel liter brandstoftank heb ik nodig?

Het bepalen van de juiste brandstoftankcapaciteit voor je buitenboordmotor is cruciaal voor een probleemloze en langdurige vaarervaring. Voor motoren met een vermogen tussen 6 en 15 pk wordt aanbevolen om een brandstoftank van 12 liter te gebruiken. Voor krachtigere motoren met een vermogen tussen 20 en 30 pk is een tank van 22 liter ideaal, terwijl motoren met een vermogen tussen 40 en 60 pk het beste presteren met een tank van 30 liter. Het kiezen van de juiste tankcapaciteit zorgt ervoor dat je voldoende brandstof aan boord hebt voor je avonturen op het water, terwijl het gewicht en de balans van je boot worden behouden.

Inbouwgashendel

Waarom kiezen voor een inbouwgashendel?

Upgrade je vaarervaring met een inbouwgashendel van BoatworldXL! Vergeleken met standaard gashendels van Suzuki of Tohatsu, biedt onze inbouwhendel een verfijnde controle en comfortabele bediening voor een soepele navigatie op het water. Bij BoatworldXL krijg je niet alleen de inbouwhendel, maar ook inclusief kabels én deskundige montage voor slechts €425. Verbeter je vaarplezier en upgrade naar de ultieme gashendelervaring met BoatworldXL.

Wanneer heb ik een vaarbewijs nodig?

In Nederland heb je een vaarbewijs nodig wanneer je een motorboot bestuurt die sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of wanneer je een boot bestuurt die langer is dan 15 meter. Dit geldt voor zowel binnenwateren als bepaalde buitenwateren. Het vaarbewijs is verplicht voor het varen op de grotere rivieren, kanalen, meren en andere waterwegen die onder de vaarwegenverordening vallen. Het bewijs zorgt ervoor dat je de benodigde kennis hebt van vaarregels, veiligheid en navigatie om verantwoordelijk en veilig te kunnen varen op deze wateren.

Garantie op nieuwe boot?

Bij BoatworldXL geloven we in de kwaliteit van onze producten, daarom bieden we standaard een geruststellende fabrieksgarantie van 2 jaar op al onze nieuwe boten. We streven ernaar om onze klanten gemoedsrust te bieden, wetende dat ze kunnen vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun aankoop. Mocht er onverhoopt een probleem optreden, dan staan we klaar om ondersteuning te bieden en eventuele kwesties aan te pakken, zodat u zorgeloos van uw boot kunt genieten.

Breng service

Ontdek het gemak van onze brengservice! Bij BoatworldXL zorgen we ervoor dat uw nieuwe boot rechtstreeks bij u op locatie wordt afgeleverd. Met onze service brengen we uw droomboot naar het door u gewenste water, en dat alles tegen een tarief van slechts €0,95 per kilometer.

Maar we gaan verder dan alleen bezorgen. Onze ervaren teamleden stappen aan boord en varen een stukje mee om u op weg te helpen. Of u nu een ervaren kapitein bent of nieuw bent in de wereld van varen, we staan klaar om u vertrouwd te maken met uw nieuwe aanwinst. We delen tips en advies, zodat u met volle teugen kunt genieten van het water en het plezier van uw nieuwe boot.

Kies voor gemak, kies voor BoatworldXL’s brengservice.

Sloep & tender weetjes

Wat is het verschil tussen een sloep of een tender?

Een sloep en een tender worden vaak verward vanwege hun gelijkenissen, maar ze hebben verschillende eigenschappen. Een sloep is doorgaans robuuster en heeft een rondere boeg, terwijl een tender meestal slanker en sneller is, ontworpen om als bijboot te dienen voor grotere schepen. Het onderscheid tussen deze twee vaartuigen zit voornamelijk in hun ontwerp, gebruik en vaareigenschappen.

Kijk naar ons assortiment sloepen en tenders op: https://www.boatworldxl.nl/aanbod/sloepen/

 

Occassions

Inruilen?

Bij BoatworldXL bieden we klanten de mogelijkheid om hun boten in te ruilen. Jouw oude boot kan een soepele overgang betekenen naar je nieuwe droomboot. We staan klaar om je te helpen bij het upgraden naar een betere bootervaring. Jouw inruiloptie bij ons maakt het zoeken naar de perfecte boot eenvoudiger dan ooit.

Garantie

Op zoek naar betrouwbare boten? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment occasions, hoewel wij geen garantie bieden op deze boten; maar wel een belofte van kwaliteit en zorg voor jouw bootplezier.

Voor nieuwe boten geniet je echter van een geruststellende garantie van 2 jaar. Bovendien bieden wij op buitenboordmotoren van topmerken zoals Suzuki, Tohatsu en ePropulsion maar liefst 5 tot 6 jaar garantie. Kies voor gemoedsrust en kwaliteit bij ons assortiment boten en buitenboordmotoren.

Buitenboordmotoren

Onderhoud

Brandstof Buitenboordmotor Onderhoud: Een goed onderhoud van je brandstof buitenboordmotor is essentieel voor een soepele en betrouwbare prestatie op het water. Bij BoatworldXL begrijpen we de noodzaak van periodiek onderhoud om je motor in topconditie te houden. Hier zijn enkele cruciale tips voor het onderhouden van jouw brandstof buitenboordmotor:

Brandstofkwaliteit: Kies altijd voor hoogwaardige, schone brandstof en vermijd oude of verontreinigde benzine. Het gebruik van een brandstabilisator kan helpen om de brandstof langer vers te houden en problemen door slechte brandstof te voorkomen.

Filters en Olie: Vervang regelmatig de brandstoffilter en olie om de motor soepel te laten draaien. Controleer ook de staat van de olie om te zorgen voor voldoende smering van bewegende onderdelen.

Inspectie van Systeemonderdelen: Controleer periodiek alle slangen, kabels en verbindingen om lekkages of slijtage te voorkomen. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en in goede staat verkeert.

Opslag en Winterklaar Maken: Bij het opslaan van je boot voor langere tijd, zorg voor een correcte winterklaarprocedure. Dit omvat het legen van de brandstoftank of het gebruik van een brandstofstabilisator, evenals het volgen van specifieke opslagrichtlijnen van de fabrikant.

Professioneel Onderhoud: Naast regulier onderhoud is periodieke service door een gecertificeerde monteur essentieel. Een grondige inspectie kan eventuele verborgen problemen aan het licht brengen en toekomstige problemen voorkomen.

Bij BoatworldXL begrijpen we dat jouw buitenboordmotor jouw betrouwbaarheid op het water vertegenwoordigt. Volg deze onderhoudstips en vertrouw op onze expertise voor verdere begeleiding en ondersteuning bij het onderhouden van jouw brandstof buitenboordmotor.

Maak een afspraak voor onderhoud voor uw buitenboordmotor via: https://www.boatworldxl.nl/contact/

Heb ik een lang of een kortstaart nodig?

Een van de cruciale beslissingen bij het selecteren van een buitenboordmotor voor jouw boot is de keuze tussen een lang- of kortstaartmodel. Maar hoe weet je welke je nodig hebt? Bij BoatworldXL begrijpen we dat deze keuze essentieel is voor optimale prestaties op het water.

Lang of Kort – Wat Is Het Verschil?

Een langstaartmotor en een kortstaartmotor verschillen in de lengte van de schacht. De keuze hangt af van de hoogte van de spiegel van jouw boot – het verticale deel aan de achterkant van de boot waar de motor wordt bevestigd. Een langstaartmotor is geschikt voor hogere spiegels, terwijl een kortstaartmotor beter werkt voor lagere spiegels.

Hoe Maak Je De Juiste Keuze?

Om te bepalen welke motor het beste past, meet je de afstand van de bovenkant van de spiegel tot het punt waar de motor zal worden gemonteerd. Vergelijk deze met de specificaties van de buitenboordmotoren om te zien welke lengte het meest geschikt is voor jouw boot.

Als vuistregel zijn er een aantal maten welke bij bepaalde staartlengtes horen: Voor een kortstaart dient de spiegel ongeveer 40 cm hoog te zijn. Voor een langstaart is dit ongeveer 50 cm. Bij een extra langstaart is dit ongeveer 65 cm.

Deskundig Advies voor Jouw Specifieke Situatie

Als je twijfelt over welke buitenboordmotor het beste is voor jouw boot, staan onze experts klaar om te helpen. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek welke motor het meest geschikt is om jouw avonturen op het water te optimaliseren.

Maak de juiste keuze voor jouw buitenboordmotor met onze heldere uitleg over lang- en kortstaartmotoren. Bij BoatworldXL streven we ernaar om jouw bootervaring naar een hoger niveau te tillen.