De top 10 onmisbare APPS voor op het water

Een smartphone is tegenwoordig een onmisbaar hulpmiddel voor een geslaagde dag varen. Met deze 10 handige apps heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik om je avontuur op het water soepel te laten verlopen.

  • Waterkaarten App – Navigeer Nederlandse Waterwegen

De Waterkaarten app biedt een schat aan informatie. Met GPS-navigatie zie je precies waar je vaart, inclusief openingstijden van bruggen, jachthavenlocaties, en actuele ANWB watersportinformatie. De kaarten zijn up-to-date en beschikbaar voor iOS en Android met verschillende abonnementsopties.

  • KNRM App – Veiligheid Op Zee

De KNRM app verzekert je van veiligheid. Plan je tocht, deel je positie, en meld een vaarplan voor noodgevallen. Zodra de geschatte aankomsttijd overschreden wordt, waarschuwt de app automatisch hulpinstanties.

  • Watersport Fryslan – Friesland Waterkennis

Deze app is onmisbaar voor watersporters in Friesland. Ontvang informatie over sluizen, brugtijden, zwemlocaties en verkeersborden. Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

  • VaarWater 2.0 – Amsterdamse Vaarinfo

Varen in Amsterdam? Deze app informeert over vaarroutes, drukte, eenrichtingsverkeer, aanlegplekken en watergerelateerde horeca. Gratis voor Android en iOS.

  • Blue Water App – Eenvoudig Ligplaats Reserveren

Reserveer eenvoudig je ligplaats via deze app. Bekijk beschikbaarheid, prijzen en duur van het verblijf. Blijf verzekerd van een ligplaats en betaal gemakkelijk via de app.

  • Le Boat – Jouw Vaarvakantie Partner

Plan je Europese vaarvakantie met deze app. Ontdek routes, aanlegplaatsen en sluizen via GPS. Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

  • Sloepennetwerk – Maak je Vaarroute

Zet je vaarroute uit via knooppunten en ontdek de duur van je tocht. Ontvang onderweg informatie over jachthavens, horeca en bezienswaardigheden. Gratis voor Android en iOS.

  • Windfinder – Weersvoorspellingen

Bekijk gedetailleerde weers- en windvoorspellingen, inclusief actuele metingen. Voorkom verrassingen onderweg. Gratis beschikbaar, optie voor reclamevrije Windfinder PRO.

  • VAAR APP – Jouw Persoonlijke Routes

Maak en deel je eigen vaarroutes op sociale media, houd je logboek bij en ontvang exclusieve kortingen bij aangesloten aanbieders. Gratis voor Android en iOS.

  • Trailerhellingen.com – Vind de Perfecte Trailerhelling

Vind trailerhellingen in de buurt met handige informatie, prijzen en reviews. Sla je favorieten op en deel ze met anderen voor een soepele lancering.

Deze apps zijn onmisbaar om je vaarervaring te verbeteren. Zorg ervoor dat je ze hebt gedownload voor je volgende dag op het water. Veel vaarplezier!