Uitgelicht

Opslag en Winterklaar maken

Het winterklaar maken van je sloep of tender is essentieel voor het behoud van de boot. Begin met het grondig reinigen van de boot om vuil en zoutresten te verwijderen. Verwijder de batterij en bewaar deze op een droge, koele plek, terwijl je alle vloeistoffen, zoals brandstof en olie, leegmaakt of bijvult om condensatie te voorkomen. Bescherm de motor door deze te spoelen met zoet water en antivries toe te voegen. Zorg ervoor dat de boot afgedekt is om bescherming te bieden tegen de elementen.

Wanneer heb ik een vaarbewijs nodig?

In Nederland heb je een vaarbewijs nodig wanneer je een motorboot bestuurt die sneller kan varen dan 20 kilometer per uur of wanneer je een boot bestuurt die langer is dan 15 meter. Dit geldt voor zowel binnenwateren als bepaalde buitenwateren. Het vaarbewijs is verplicht voor het varen op de grotere rivieren, kanalen, meren en andere waterwegen die onder de vaarwegenverordening vallen. Het bewijs zorgt ervoor dat je de benodigde kennis hebt van vaarregels, veiligheid en navigatie om verantwoordelijk en veilig te kunnen varen op deze wateren.

Inruilen?

Bij BoatworldXL bieden we klanten de mogelijkheid om hun boten in te ruilen. Jouw oude boot kan een soepele overgang betekenen naar je nieuwe droomboot. We staan klaar om je te helpen bij het upgraden naar een betere bootervaring. Jouw inruiloptie bij ons maakt het zoeken naar de perfecte boot eenvoudiger dan ooit.

Garantie

Op zoek naar betrouwbare boten? Bij ons vind je een uitgebreid assortiment occasions, hoewel wij geen garantie bieden op deze boten; maar wel een belofte van kwaliteit en zorg voor jouw bootplezier.

Voor nieuwe boten geniet je echter van een geruststellende garantie van 2 jaar. Bovendien bieden wij op buitenboordmotoren van topmerken zoals Suzuki, Tohatsu en ePropulsion maar liefst 5 tot 6 jaar garantie. Kies voor gemoedsrust en kwaliteit bij ons assortiment boten en buitenboordmotoren.